Fremleje

I andelsforeningen gælder følgende overordnede regler for hel eller delvis fremleje og udlån af andelsboliger:

Andelshavere, som var med til at stifte andelsforeningen, har ret til at fremleje eller udlåne deres andelsbolig i en tidsubegrænset periode. Foreningens bestyrelse skal dog godkende fremlejetageren.

Andelshavere, som ikke var med til at stifte andelsforeningen, skal have boet i deres andelsbolig i et halvt år, før de er berettigede til at fremleje eller udlåne deres andelsbolig i op til to år. Foreningens bestyrelse skal godkende fremlejetageren. Når en andelshaver har haft sin andelsbolig fremlejet eller udlånt, skal andelshaveren bebo sin bolig i et år, før fremleje eller udlån igen kan godkendes.

Alle andelshavere, som fremlejer eller udlåner deres andelsbolig, skal skriftligt meddele deres nye adresse til andelsforeningens administrator. Du kan finde administrators kontaktoplysninger her. Det er altid den fremlejegivende andelshaver, som er ansvarlig for at indbetale den månedlige boligafgift på administrators konto.

Uanset om andelshavere kun delvist fremlejer deres andelsbolig, så skal foreningens bestyrelse orienteres om fremlejen.

Du kan læse de fyldestgørende regler for fremleje i § 12 i andelsforeningens vedtægter. Du finder foreningens vedtægter her.